• Přispívá k lepšímu okysličení krve a tím usnadňuje přirozenou regeneraci organismu.
• Minimalizuje buněčnou degeneraci a zpomaluje tak procesy stárnutí organismu.
• Snižuje riziko vzniku diabetes, degenerativních onemocnění, onemocnění ledvin, jater a srdce.
• Mírní zažívací potíže.
• Omezuje projevy potravinových alergií způsobujících mj. vznik svědivých míst a jejich škrábání.
Při výrobě krmiv Canine Caviar® používáme byliny a další podpůrné složky, které v kombinaci s unikátním procesem zpracování vytvářejí alkalizující stravu. Ta zajišťuje optimální hladinu pH v organismu, která je pro zdraví zvířete tak důležitá.
Je to právě proces zpracování, který výrobcům na cestě k zásaditosti krmiva klade nejtěžší překážky. V jeho průběhu jsou krev, střeva a míšní mok vystaveny kyslíku, dochází k oxidaci a zásaditost krmiva se vytrácí. Udržet tyto vlastnosti mražením nebo lyofilizací je prakticky nemožné. Zásaditého charakteru krmiva se proto někdy dosahuje přidáním minerálních látek. Tento způsob přípravy však může zvýšit riziko tvorby močových krystalů a zapříčinit velmi nepříjemné zdravotní problémy. Průvodním jevem takového stavu jsou pak například suché (vypálené) fleky v trávníku, které způsobuje příliš kyselá moč.
V případě výroby krmiva Canine Caviar® jsme vyvinuli jedinečný proces zpracování, který problémy s úbytkem zásaditosti efektivně řeší. Díky němu se byliny a podpůrné složky krmiva vstřebávají do organismu postupně a vytvářejí v něm ideální zásadité prostředí.
Ať máte doma gaučového povaleče, nebo veselého a aktivního divocha, oběma v žilách stále koluje krev jejich předků. Vlci a divocí psi však v minulosti neměli k dispozici misku chutných granulí, pytlík pamlsků nebo zbytky od oběda. Žrali zkrátka to, co si ve volné přírodě sami ulovili. A protože krev, střeva a míšní mok lovených zvířat jsou zásadité, zásaditá (alkalická) byla i jejich strava.